Rýžový džuveč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 hrnky vývar
1 ks cibule
bazalka
1 balíček mleté maso
20 dkg tvrdý sýr
1 konzerva rajský protlak
mletý černý pepř
1 balíček rýže arborio

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  2. Ve vyšší pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibuli s česnekem pomalu restujeme. Teplotu zvýšíme a přidáme mleté maso, které zprudka smažíme. Přidáme koření, protlak a rýži. Vše krátce osmahneme, aby rýže lehce zesklovatěla. Pak vše zalijeme vývarem a dusíme do poloměkka.

  3. Pak pokrm přeložíme do zapékací misky. Pokud to nádobí umožňuje, můžeme zapékat přímo v hrnci. Nastrouháme si sýr a celý pokrm jím posypeme.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud sýr nezezlátne.

  5. Jídlo ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!