Rýžový džuveč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 2 hrnky vývar 1 ks cibule bazalka 1 balíček mleté maso 20 dkg tvrdý sýr 1 konzerva rajský protlak mletý černý pepř 1 balíček rýže arborio
Postup Rýžový džuveč recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibuli s česnekem pomalu restujeme. Teplotu zvýšíme a přidáme mleté maso, které zprudka smažíme. Přidáme koření, protlak a rýži. Vše krátce osmahneme, aby rýže lehce zesklovatěla. Pak vše zalijeme vývarem a dusíme do poloměkka.
Pak pokrm přeložíme do zapékací misky. Pokud to nádobí umožňuje, můžeme zapékat přímo v hrnci. Nastrouháme si sýr a celý pokrm jím posypeme.
Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud sýr nezezlátne.
Jídlo ihned podáváme.