Rýžový nákyp s jablky a piškoty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks vejce 150 kg máslo 1 l mléko 7 ks jablko 480 g rýže 2 lžíce cukr krupice 1 lžíce cukr moučka 1 lžička mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček dětské piškoty 1 balíček skořicový cukr
Postup Rýžový nákyp s jablky a piškoty
Postup přípravy receptu
-
V teflonovém hrnci rozpustíme máslo a přidáme mletou skořici, mléko, cukr a rýži (rýži dáváme do hrnce již propláchnutou). Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme rýži doměkka (cca 35 minut). Jakmile rýži uvaříme doměkka, tak ji necháme vychladnout
Mezitím si opereme a oloupeme jablka. Dvě jablka nakrájíme na tenké plátky a zbytek jablek nastrouháme
Nachystáme si větší zapékací misku nebo plech s vyšším okrajem. Dno vyskládáme piškoty a na piškoty dáme tenké plátky jablek. Piškoty a jablka posypeme skořicovým cukrem
Do vychladlé rýže přidáme žloutky a vanilkový cukr a pořádně promícháme
Na piškoty s jablky budeme dávat vždy vrstvu rýže a pak zase jablek. Poslední vrstva bude rýže. Předehřejeme si troubu na 190°C. Z bílků a práškového cukru ušleháme sníh. Sníh potřeme po poslední vrstvě rýže a dáme do trouby. Pečeme při 190 °C cca 30 minut
Rýžový nákyp s jablky a piškoty podáváme za tepla a můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.