Rýžový nákyp s jablky a piškoty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
150 kg máslo
1 l mléko
7 ks jablko
480 g rýže
2 lžíce cukr krupice
1 lžíce cukr moučka
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček dětské piškoty
1 balíček skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. V teflonovém hrnci rozpustíme máslo a přidáme mletou skořici, mléko, cukr a rýži (rýži dáváme do hrnce již propláchnutou). Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme rýži doměkka (cca 35 minut). Jakmile rýži uvaříme doměkka, tak ji necháme vychladnout

  2. Mezitím si opereme a oloupeme jablka. Dvě jablka nakrájíme na tenké plátky a zbytek jablek nastrouháme

  3. Nachystáme si větší zapékací misku nebo plech s vyšším okrajem. Dno vyskládáme piškoty a na piškoty dáme tenké plátky jablek. Piškoty a jablka posypeme skořicovým cukrem

  4. Do vychladlé rýže přidáme žloutky a vanilkový cukr a pořádně promícháme

  5. Na piškoty s jablky budeme dávat vždy vrstvu rýže a pak zase jablek. Poslední vrstva bude rýže. Předehřejeme si troubu na 190°C. Z bílků a práškového cukru ušleháme sníh. Sníh potřeme po poslední vrstvě rýže a dáme do trouby. Pečeme při 190 °C cca 30 minut

  6. Rýžový nákyp s jablky a piškoty podáváme za tepla a můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!