Rýžový nákyp se švestkami a jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 lžíce cukr 200 ml mléko 2 ks bílek 300 g švestky 1 balíček vanilkový cukr 1 ks větší jablko 2 balíčky rýže ve varných sáčcích 1 balíček vanilkový pudinkový prášek podle potřeby máslo na vymazání
Postup Rýžový nákyp se švestkami a jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Švestky vypeckujeme, jablko oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme.
V míse smícháme pudink rozpuštěný v mléce a oslazený cukrem. Přidáme vanilkový cukr a promícháme.
Menší keramickou formu na pečení vymažeme máslem a pokládáme střídavě vrstvu rýže a ovoce. Tento postup uzavřeme vrstvou rýže a dáme na 15 minut zapéct do trouby při 180 °C. Ušleháme bílek s 1 lžicí cukru a nákyp jím potřeme a ještě chvilku necháme zapéci, až pěkně zrůžoví.
Rýžový nákyp se švestkami a jablky podáváme jako sladký hlavní chod.