Rýžový nákyp se švestkami a jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce cukr
200 ml mléko
2 ks bílek
300 g švestky
1 balíček vanilkový cukr
1 ks větší jablko
2 balíčky rýže ve varných sáčcích
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Švestky vypeckujeme, jablko oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme.

  2. V míse smícháme pudink rozpuštěný v mléce a oslazený cukrem. Přidáme vanilkový cukr a promícháme.

  3. Menší keramickou formu na pečení vymažeme máslem a pokládáme střídavě vrstvu rýže a ovoce. Tento postup uzavřeme vrstvou rýže a dáme na 15 minut zapéct do trouby při 180 °C. Ušleháme bílek s 1 lžicí cukru a nákyp jím potřeme a ještě chvilku necháme zapéci, až pěkně zrůžoví.

  4. Rýžový nákyp se švestkami a jablky podáváme jako sladký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!