Rýžový nákyp z domácí pekárny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
máslo
1 l mléko
2 šálky rýže
200 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
strouhaný kokos
kompotované meruňky

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vypranou rýži a špetku soli. Zapneme program vaření marmelády. Zatím, co se rýže vaří vymažeme zapékací mísu máslem a vysypeme kokosem

  2. Ušleháme vejce s oběma cukry do husté pěny a dobře promícháme s uvařenou rýží. Polovinu nalijeme do vymazané zapékací mísy a poklademe kompotovanými, dobře okapanými meruňkami a přidáme druhou polovinu rýže. Pečeme na 190°C asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!