Rýžový nákyp z domácí pekárny recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
3 ks vejce
máslo
1 l mléko
2 šálky rýže
200 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
strouhaný kokos
kompotované meruňky
Postup Rýžový nákyp z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vypranou rýži a špetku soli. Zapneme program vaření marmelády. Zatím, co se rýže vaří vymažeme zapékací mísu máslem a vysypeme kokosem
Ušleháme vejce s oběma cukry do husté pěny a dobře promícháme s uvařenou rýží. Polovinu nalijeme do vymazané zapékací mísy a poklademe kompotovanými, dobře okapanými meruňkami a přidáme druhou polovinu rýže. Pečeme na 190°C asi 40 minut.