Rýžový salát naší Terky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
2 lžíce celer
300 g rýže
0.5 konzervy sterilovaný hrášek
1 lžíce čerstvá petrželka
300 g pečené kuřecí maso
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
strouhaný muškátový oříšek
podle potřeby
hustá zakysaná smetana
na ozdobu
sterilovaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě uvaříme rýži doměkka. Rýži scedíme a okapanou promícháme s olejem. Přidáme muškátový oříšek, pepř a vegetu.

  2. Rýži necháme vychladnout a přidáme pokrájený vařený celer (třeba z polévky), pokrájené maso z grilovaného nebo pečeného kuřete, sterilovaný hrášek a posekanou petrželku. Lehce promícháme a podle chuti dosolíme. Salát necháme uležet.

  3. Rýžový salát naší Terky rozdělíme na porce a na talíři dáme na salát lžíci husté kysané smetany. Ozdobíme kapií a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!