Salát s olivami a tuňákem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl sůl 450 g rajčata 2 lžíce mléko 1 lžička hořčice 120 g fazolky pepř pepř 1 lžíce olivový olej 50 ml olivový olej 25 ml vinný ocet 1 hrnek černé olivy 4 ks vařená vejce 50 g řezy z ančoviček 2 ks malý hlávkový salát 220 g tuňák z konzervy 350 g conchigliette
Postup Salát s olivami a tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Conchigliette (mušličky) uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, ihned propláchneme studenou tekoucí vodou a potom necháme dobře okapat
Fazolky vaříme v mírně osolené vodě 10-12 minut, scedíme, prudce ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat
Řezy z ančoviček (sardelky) namočíme na 10 minut do mléka, aby se z nich odstranila nadbytečná sůl. Hlávky salátu rozebereme, větší listy roztrháme na kousky. Rajčata ponoříme na 1-2 minuty do vroucí vody, prudce ochladíme, oloupeme a dužninu nakrájíme nahrubo Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Tuňáka necháme okapat a nakrájíme na kousky
Řezy z ančoviček scedíme. Všechny suroviny na salát opatrně promícháme ve velké míse, osolíme a opepříme
Zálivku vinaigrette si můžeme připravit předem smícháním všech surovin a uložit ji do chladničky. masně před podáváním jí salát přelijeme. Rozdělíme na talíře nebo do misek a podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny