Salát z červené řepy a jablek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 ks cibule
500 g jablko
drcený kmín
500 g červená řepa
2-3 lžíce strouhaný křen
2 lžíce citronová štáva
podle chuti
cukr
sůl
na ozdobu
řeřicha
podle potřeby
kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Syrovou řepu i jablíčka očistíme, oloupeme a jemně nastrouháme.

  2. Řepu a jablka smícháme. Přidáme strouhaný křen nebo krenex, jemně pokrájenou cibuli, drcený kmín a citronovou šťávu. Salát přelijeme olejem, promícháme a podle chuti osladíme a přisolíme. Salát z červené řepy a jablek necháme v chladu odležet.

  3. Salát z červené řepy a jablek rozdělíme do misek a na každou porci dáme trochu kysané smetany a řeřichy. Pak salát ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!