Salát z hlávkového zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g olivový olej
500 g bílé hlávkové zelí
podle chuti
sůl
1 špetka kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Zelí dáme do kastrolu, doplníme studenou vodou a alespoň 15 minut necháme namáčet. Pak vodu slijeme, ještě jednou ve studené vodě vypereme. Poté necháme zelí na sítu okapat.

  2. Dostaneme se k ochucování. Zelí osolíme, posypeme kmínem a dáme do mísy. Salát z hlávkového zelí zalijeme olivovým olejem, opepříme.

  3. Salátek necháme odležet a podáváme jako přílohu k masu, ale i samotný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!