Salát z lilku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 špetky sůl
1 ks cibule
2 lžíce olivový olej
1 ks červená paprika
2 špetky mletý barevný pepř
2 ks baklažán

Postup přípravy receptu

  1. Omyté lilky opečeme po všech stranách pod rozehřátým grilem, až slupka téměř zčerná. Potom je opláchneme pod studenou vodou, slupku pečlivě odstraníme, dužninu rozmačkáme vařečkou a po kapkách vmícháme kvalitní olivový olej. Vznikne nám hustá a hladká kaše.

  2. Lilkovou kaši promícháme s drobně nakrájenou cibulkou, solí a pepřem (přidáváme podle chuti). Salát z lilku dobře vychladíme.

  3. Salát z lilku obložíme před podáváním tenkými nudličkami červené papriky a podáváme s opečenou bagetkou jako předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!