Salát z pangasia recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g hrášek
150 g kukuřice
350 g krabí tyčinky
3 ks filé z pangasiuse
celý kmí
koření na mořské ryby
marináda
5 lžiček bazalkové pesto

Postup přípravy receptu

  1. Rybu necháme rozmrazit. Stejně tak hrášek, kukuřici a krabí tyčinky. Připravíme si marinádu z olivového oleje, pesta, koření na mořské ryby a kurkumy.

  2. Pangasia nakrájíme na proužky, okmínujeme a společně s hráškem, kukuřicí a na kousky nakrájenými krabími tyčinkami necháme marinovat nejméně hodinu. Čím déle, tím lépe.

  3. Brambory podle velikosti buď rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Vymažeme plech, brambůrky naskládáme, omastíme máslem a pečeme v předehřáté troubě.

  4. Mezitím vyklopíme marinované rybí kousky i s marinádou na pánvičku, chvíli opékáme, pak podlijeme troškou vody a 10 minut dusíme. V průběhu dušení si ještě můžeme připravit zeleninovou oblohu z rajčat a salátu polníčku, kterou pokapeme olivovým olejem.

  5. Pangasia podáváme buď se zeleninou a opečenými brambory nebo jen tak bez přílohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!