Salát z pečených makrel recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g olej 1 ks cibule 500 g makrela 2 lžíce rajčatový protlak 0 ks citronová šťáva 1 lžička mletá sladká paprika 200 g sterilovaná kapie podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Salát z pečených makrel recept
Postup přípravy receptu
-
Makrelu vykucháme, očistíme a opečeme na oleji na pánvi. Potom makrelu vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Rybu ozdobíme kolečky cibule a plátky nakrájených kapií.
Olej po pečení smícháme s rajčatovým protlakem, pepřem, solí, mletou paprikou a šťávou z citronu. Vše dobře promícháme a zalijeme na míse připravenou rybu.
Salát z pečených makrel podáváme s bílým pečivem.