Salát z pečených makrel recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g olej
1 ks cibule
500 g makrela
2 lžíce rajčatový protlak
0 ks citronová šťáva
1 lžička mletá sladká paprika
200 g sterilovaná kapie
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Makrelu vykucháme, očistíme a opečeme na oleji na pánvi. Potom makrelu vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Rybu ozdobíme kolečky cibule a plátky nakrájených kapií.

  2. Olej po pečení smícháme s rajčatovým protlakem, pepřem, solí, mletou paprikou a šťávou z citronu. Vše dobře promícháme a zalijeme na míse připravenou rybu.

  3. Salát z pečených makrel podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!