Salát z polníčku s vejcem a parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30-50 g parmazán
2-3 lžíce ocet balsamico
2 hrstě hlávkový salát
2 ks vejce natvrdo
2 hrstě salát polníček
2 špetky mletý barevný pepř
6 ks cherry rajčata
2 špetky mořská sůl
3-4 lžíce slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu omyjeme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Slunečnicová semínka vsypeme na pánev a na sucho opražíme.

  2. Polníček propláchneme, necháme okapat a uložíme na velkou mísu společně s očištěným a na kousky natrhaným salátem. Pokapeme octem.

  3. Vejce uvařená natvrdo nakrájíme na čtvrtky, uložíme na saláty a poklademe překrájenými cherry rajčátky. Posypeme nahrubo mletou solí a pepřem, přidáme proužky parmazánu, posypeme nasucho opraženými semínky a máme hotovo.

  4. Salát z polníčku s vejcem a parmazánem ihned podáváme jako lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!