Salát z polníčku s vejcem a parmazánem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30-50 g parmazán 2-3 lžíce ocet balsamico 2 hrstě hlávkový salát 2 ks vejce natvrdo 2 hrstě salát polníček 2 špetky mletý barevný pepř 6 ks cherry rajčata 2 špetky mořská sůl 3-4 lžíce slunečnicová semínka
Postup Salát z polníčku s vejcem a parmazánem recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu omyjeme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Slunečnicová semínka vsypeme na pánev a na sucho opražíme.
Polníček propláchneme, necháme okapat a uložíme na velkou mísu společně s očištěným a na kousky natrhaným salátem. Pokapeme octem.
Vejce uvařená natvrdo nakrájíme na čtvrtky, uložíme na saláty a poklademe překrájenými cherry rajčátky. Posypeme nahrubo mletou solí a pepřem, přidáme proužky parmazánu, posypeme nasucho opraženými semínky a máme hotovo.
Salát z polníčku s vejcem a parmazánem ihned podáváme jako lehký hlavní chod.