Salát z pórku, chřestu a žampiónů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks jablko
0.5 ks citron
3 lžíce bílé víno
2 lžíce olivový olej
1 plechovka sterilované žampiony
200 g tvrdý sýr vcelku
0.5 lžičky magi koření
200 g nakládaný chřest
1 ks větší pórek
podle chuti
sůl
ocet
cukr krupice
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Chřest a žampiony slijeme a necháme na sítu dobře okapat. Okapaný chřest pokrájíme na malé kousky. Pórek očistíme, pokrájíme asi na 2 cm velké kolečka a spaříme vařící vodou. Pak jej propláchneme studenou vodou a také necháme odkapat.

  2. Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a rozkrájíme na malé dílky. Ihned je zakapeme čerstvou citronovou šťávou, aby nezhnědla. Sýr nakrájíme na malé nudličky.

  3. V misce vyšleháme olej, ocet, magi koření, cukr, sůl a trošku vody podle chuti do zálivky.

  4. V míse smícháme chřest, pórek, žampióny, jablíčka, sýr, přelijeme zálivkou, dobře zamícháme a dáme do lednice rozležet. Podáváme s černým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!