Salát z pórku, chřestu a žampiónů recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 ks jablko 0.5 ks citron 3 lžíce bílé víno 2 lžíce olivový olej 1 plechovka sterilované žampiony 200 g tvrdý sýr vcelku 0.5 lžičky magi koření 200 g nakládaný chřest 1 ks větší pórek podle chuti sůl ocet cukr krupice podle potřeby voda
Postup Salát z pórku, chřestu a žampiónů recept
Postup přípravy receptu
-
Chřest a žampiony slijeme a necháme na sítu dobře okapat. Okapaný chřest pokrájíme na malé kousky. Pórek očistíme, pokrájíme asi na 2 cm velké kolečka a spaříme vařící vodou. Pak jej propláchneme studenou vodou a také necháme odkapat.
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a rozkrájíme na malé dílky. Ihned je zakapeme čerstvou citronovou šťávou, aby nezhnědla. Sýr nakrájíme na malé nudličky.
V misce vyšleháme olej, ocet, magi koření, cukr, sůl a trošku vody podle chuti do zálivky.
V míse smícháme chřest, pórek, žampióny, jablíčka, sýr, přelijeme zálivkou, dobře zamícháme a dáme do lednice rozležet. Podáváme s černým chlebem.