Salát z raného zelí se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks žampiony
1 ks malá červená cibule
1 hlávka rané hlávkové zelí
podle chuti
olej
citron
mletý černý pepř
mořská sůl
podle potřeby
třtinový cukr
na ozdobu
cibulková nať

Postup přípravy receptu

  1. Zelí (musí být opravdu rané, tedy z května a června) pokrájíme na nudličky. Čerstvé a pevné žampiony oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Můžeme také použít okapané sterilované žampiony. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Cibuli nakrájíme na malá kolečka, vše dobře promícháme se solí, čerstvě namletým pepřem a citronovou šťávou. Chceme-li sladkokyselou chuť salátu, přidáme i trochu cukru, ale není to nutné. Zakápneme olejem, znovu promícháme a necháme alespoň 40 minut odležet v ledničce.

  3. Na závěr ozdobíme salát bylinkami. Salát z raného zelí se žampiony podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný lehký pokrm s bílým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!