Šašlík recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 7 ks cibule 30 g koňak pepř 150 g olivový olej 30 g sójová omáčka 1 lžíce dijonská hořčice 5 kg vepřové maso
Postup Šašlík
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na zhruba 3 cm velké kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme nahrubo
Marinádu připravíme z olivového oleje, který osolíme a opepříme. Vložíme do něj cibuli, sójovou omáčku, koňak a hořčici. Nakrájené maso důkladně promícháme v marinádě a necháme alespoň přes noc v chladu naložené, v případě potřeby lze maso takto uchovat i několik dní
Naložené maso (jen maso) napichujeme na kovové jehly, případně na špejle, a grilujeme ze všech stran na roštu nad ohništěm
Šašlík podáváme se zeleninovou oblohou, tatarskou omáčkou, pečivem nebo opečenou bramborou (v troubě), možno i rýži. Záleží na chuti.