Šašlík recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
7 ks cibule
30 g koňak
pepř
150 g olivový olej
30 g sójová omáčka
1 lžíce dijonská hořčice
5 kg vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na zhruba 3 cm velké kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme nahrubo

  2. Marinádu připravíme z olivového oleje, který osolíme a opepříme. Vložíme do něj cibuli, sójovou omáčku, koňak a hořčici. Nakrájené maso důkladně promícháme v marinádě a necháme alespoň přes noc v chladu naložené, v případě potřeby lze maso takto uchovat i několik dní

  3. Naložené maso (jen maso) napichujeme na kovové jehly, případně na špejle, a grilujeme ze všech stran na roštu nad ohništěm

  4. Šašlík podáváme se zeleninovou oblohou, tatarskou omáčkou, pečivem nebo opečenou bramborou (v troubě), možno i rýži. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!