Šašlik z vepřové panenky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 150 g majonéza 3 ks bobkový list 8 kuliček nové koření 1 ks velká cibule 1 kelímek zakysaná smetana 2 ks větší cibule 8 kuliček černý pepř 2 ks pikantní klobása 2 ks vepřová panenka olej na vymazání
Postup Šašlik z vepřové panenky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky asi 50g velké a naložíme. Marinádu si připravíme smícháním zakysané smetany, majonézy, nahrubo nakrájené cibule a koření. V této hmotě maso dobře promícháme a necháme odležet do druhého dne
Druhý den maso opláchneme a střídavě napichujeme na špejli s kouskem cibule a klobásou. Oloupanou cibuli i klobásku si předem nakrájíme
Šašlik z vepřové panenky naskládáme na vymaštěný pekáček a pod pečící fólií pečeme asi 30 minut na 200 °C
Šašlik z vepřové panenky podáváme například s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.