Schnitzel sandwich se salátem coleslaw recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks kuřecí stehenní řízek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
1 ks vejce
0 hrnků hladká mouka
0 hrnků cornflakes
podle potřeby
máslo
2-4 lžíce slunečnicový olej
salát
2 lžíce mléko
2 lžíce majonéza
1 lžíce citron
1 ks mrkev
0 hlávek červené zelí
1 hrst čerstvá bazalka
1 ks řapíkatý celer
příloha
ciabatta

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehenní nebo prsní řízky očistíme - tlusté maso, chrupavky a kosti. Doporučuji stehenní řízky, protože jsou šťavnatější. Z výšky osolíme a opepříme, vložíme do pečícího papíru a pěstí naklepeme.

  2. Řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a místo strouhanky je obalíme v jemně nadrcených kukuřičných cornflakes. Cornflakes nedrtíme úplně na drobečky, je třeba, aby si zachovaly hrubost. Obalené řízky dáme smažit do přiměřené vrstvy (2 - 4 lžíce) slunečnicového oleje zhruba na 5 minut na každé straně - až cornflakes zezlátnou.

  3. Mezitím si připravíme salát coleslaw. Na hrubém struhadle nastrouháme cca 1/4 menší hlávky červeného zelí, mrkev a řapíkatý celer. Do salátu coleslaw se obvykle používá zelí bílé, já ale preferuji červené, jak pro chuť, tak pro barevnost. Zeleninu osolíme a opepříme, přidáme nasekanou pažitku a co já mám rád - nasekanou bazalku - znovu můj výmysl, do coleslawu obvykle nepatří. Potom 2 lžíce majonézy (domácí nebo kupovaná), 2 lžíce mléka a jedna lžíce čerstvé citronové šťávy. Vše důkladně promícháme a salát coleslaw je hotov.

  4. Osmažené řízky nakrájíme na cca 5 - 8 centimetrové nudličky. Rozřízneme ciabattu nebo bagetu, bulku, briošku apod., kterou jsme dali asi na 1 minutu prohřát do trouby. Ciabattu pomažeme tenkou vrstvou másla, navrstvíme hrst salátu coleslaw, vložíme řízek, zakápneme citronem a posypeme nasekanou bazalkou. Přiklopíme druhou půlkou ciabatty a schnitzel sandwich je hotov.

  5. Schnitzel sandwich se salátem coleslaw podáváme jako výborný předkrm k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!