Schnitzel sandwich se salátem coleslaw recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks kuřecí stehenní řízek podle chuti sůl mletý černý pepř na obalení 1 ks vejce 0 hrnků hladká mouka 0 hrnků cornflakes podle potřeby máslo 2-4 lžíce slunečnicový olej salát 2 lžíce mléko 2 lžíce majonéza 1 lžíce citron 1 ks mrkev 0 hlávek červené zelí 1 hrst čerstvá bazalka 1 ks řapíkatý celer příloha ciabatta
Postup Schnitzel sandwich se salátem coleslaw recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehenní nebo prsní řízky očistíme - tlusté maso, chrupavky a kosti. Doporučuji stehenní řízky, protože jsou šťavnatější. Z výšky osolíme a opepříme, vložíme do pečícího papíru a pěstí naklepeme.
Řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a místo strouhanky je obalíme v jemně nadrcených kukuřičných cornflakes. Cornflakes nedrtíme úplně na drobečky, je třeba, aby si zachovaly hrubost. Obalené řízky dáme smažit do přiměřené vrstvy (2 - 4 lžíce) slunečnicového oleje zhruba na 5 minut na každé straně - až cornflakes zezlátnou.
Mezitím si připravíme salát coleslaw. Na hrubém struhadle nastrouháme cca 1/4 menší hlávky červeného zelí, mrkev a řapíkatý celer. Do salátu coleslaw se obvykle používá zelí bílé, já ale preferuji červené, jak pro chuť, tak pro barevnost. Zeleninu osolíme a opepříme, přidáme nasekanou pažitku a co já mám rád - nasekanou bazalku - znovu můj výmysl, do coleslawu obvykle nepatří. Potom 2 lžíce majonézy (domácí nebo kupovaná), 2 lžíce mléka a jedna lžíce čerstvé citronové šťávy. Vše důkladně promícháme a salát coleslaw je hotov.
Osmažené řízky nakrájíme na cca 5 - 8 centimetrové nudličky. Rozřízneme ciabattu nebo bagetu, bulku, briošku apod., kterou jsme dali asi na 1 minutu prohřát do trouby. Ciabattu pomažeme tenkou vrstvou másla, navrstvíme hrst salátu coleslaw, vložíme řízek, zakápneme citronem a posypeme nasekanou bazalkou. Přiklopíme druhou půlkou ciabatty a schnitzel sandwich je hotov.
Schnitzel sandwich se salátem coleslaw podáváme jako výborný předkrm k různým příležitostem.