Sekaná na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 lžíce vegeta
150 ml bílé víno
35 dkg mleté hovězí maso
3 plátky bílá veka
35 dkg mleté vepřové maso
1 lžíce sójová mouka
podle chuti
sůl
kmín
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku. Plátky veky namočíme do vody, necháme nabobtnat a vymačkáme. Mleté maso promícháme s vekou, vejci, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a sójovou moukou. Dochutíme solí, pepřem a vegetou a dobře promícháme.

  2. Ze sekané vytvarujeme šišku, dáme na pekáček a posypeme jemně kmínem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme po dobu 5 minut. Přilijeme část bílého vína a sekanou zakryjeme druhou částí pekáče.Teplotu zvýšíme na 190 °C a pečeme 40 - 50 minut. Během pečení podléváme vínem a přeléváme výpekem.

  3. Sekanou na víně podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!