Sekaná pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
125 g máslo
1 šálek voda
80 g žemle
1 špetka citronová kůra
750 g mletá masová směs
podle chuti
sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme jemně sekané hovězí, telecí a tučné vepřové maso (od každého jeden díl) - celkem 750 g. K mletému masu přidáme 125 g másla, 4 vejce, sůl, muškátový oříšek, nastrouhanou citronovou kůru, 80 g strouhané žemle a šálek studené vody.

  2. Všechny ingredience smícháme a mokrou rukou srovnáme na plech do podlouhlé hladké šišky. Sekanou dáme péct a při pečení poléváme výpekem. Sekanou pečeni pečeme dozlatova.

  3. Sekanou pečeni podáváme podle chuti s bramborovou přílohou nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!