Sekaná s celerem a křenem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
2 dl mléko
1 špetka majoránka
1 ks cibule
100 g křen
250 g žampiony
3 ks rohlík
100 g syrový celer
1 špetka mletý černý pepř
250 g gothaj
podle potřeby
strouhanka
mléko
olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme společně s nasekanou cibulí na oleji či másle.

  2. Rohlíky namočíme v troše mléka. Přidáme salám nastrouhaný nahrubo, syrový (očištěný) celer nastrouhaný najemno, rovněž tak křen (max.100 g). Přidáme houby s cibulí, vejce, sůl, pepř a majoránku. Kdo má rád pálivější, může přidat jednu chilli papričku. Všechno smícháme do hustější hmoty. V případě, že je směs řídká, pomůžeme si trochou strouhanky.

  3. Sekanou s celerem a křenem dáme pomalu péct do formy z alobalu nebo do pekáčku tak na 60 minut.

  4. Přílohou k této sekané mohou být brambory na jakýkoliv způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!