Sekaná s vaječnou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
2-3 stroužky česnek
sůl
petrželová nať
0 lžiček mletá sladká paprika
mletý černý pepř
nádivka
4 ks vejce
0 ks cibule
50 g salám poličan
podle potřeby
strouhanka
mouka
škrob
olej na smažení
směs
0 ks cibule
1 dl smetana
100 g tvrdý sýr
750 g mleté vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Poličan nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme na jemno. Sýr nastrouháme na jemné straně struhadla.

  2. Nejprve si připravíme nádivku do sekané. Na trošce oleje zesklovatíme cibuli a polovinu odložíme na talířek. Ke zbylé půlce na pánvi přidáme nakrájený poličan a rozšlehaná vejce. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a necháme nádivku zchladnout.

  3. Nyní si připravíme směs na sekanou. Na maso dáme osmaženou cibuli z talířku, strouhaný sýr, prolisujeme česnek, mletou papriku, sůl, pepř a smetanu. Aby sekaná držela můžeme přidat v troše strouhanky lžičku škrobu. Vše důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat i prosátou mouku. Ze směsi nakonec vytvoříme plát.

  4. Do středu plátu vložíme rovnoměrně nádivku. Strany pevně přihrneme a přimáčkneme k sobě. Snažíme se přimáčknout důkladně, aby nezůstala mezera mezi masem a nádivkou. Sekanou uhladíme navlhčenou rukou ve studené vodě.

  5. Sekanou vložíme do pekáčku, trošku podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme. Nezapomeneme hlídat, aby se sekaná nepřipálila. Zhruba po 1/2 - 3/4 hodině odkryjeme a dopečeme odkryté. Během pečení poléváme vypečenou šťávou.

  6. Sekanou s vaječnou nádivkou podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!