Sekaná s vaječnou nádivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti 2-3 stroužky česnek sůl petrželová nať 0 lžiček mletá sladká paprika mletý černý pepř nádivka 4 ks vejce 0 ks cibule 50 g salám poličan podle potřeby strouhanka mouka škrob olej na smažení směs 0 ks cibule 1 dl smetana 100 g tvrdý sýr 750 g mleté vepřové maso
Postup Sekaná s vaječnou nádivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Poličan nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme na jemno. Sýr nastrouháme na jemné straně struhadla.
Nejprve si připravíme nádivku do sekané. Na trošce oleje zesklovatíme cibuli a polovinu odložíme na talířek. Ke zbylé půlce na pánvi přidáme nakrájený poličan a rozšlehaná vejce. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a necháme nádivku zchladnout.
Nyní si připravíme směs na sekanou. Na maso dáme osmaženou cibuli z talířku, strouhaný sýr, prolisujeme česnek, mletou papriku, sůl, pepř a smetanu. Aby sekaná držela můžeme přidat v troše strouhanky lžičku škrobu. Vše důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat i prosátou mouku. Ze směsi nakonec vytvoříme plát.
Do středu plátu vložíme rovnoměrně nádivku. Strany pevně přihrneme a přimáčkneme k sobě. Snažíme se přimáčknout důkladně, aby nezůstala mezera mezi masem a nádivkou. Sekanou uhladíme navlhčenou rukou ve studené vodě.
Sekanou vložíme do pekáčku, trošku podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme. Nezapomeneme hlídat, aby se sekaná nepřipálila. Zhruba po 1/2 - 3/4 hodině odkryjeme a dopečeme odkryté. Během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Sekanou s vaječnou nádivkou podáváme s vařeným bramborem.