Šípkový sirup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sirup
2 l voda
1 kg šípky
1 kg cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Šípky rozdrtíme v elektrickém robotu a zalijeme 2 litry vody. Směs vaříme za mírné teploty 10 minut, poté ji přecedíme přes síto a následně necháme překapat přes plátno. Ve šťávě nesmí zůstat žádné chloupky, které by nás při konzumaci mohly dráždit.

  2. Šťávu zahřejeme na 70 °C a za stálého míchání rozpustíme 1,5 kg cukru krystal. Horkou šťávu naléváme do sklenic. Na povrch každé sklenice nalijeme lžičku alkoholu (například rumu) a zazátkujeme. Šťávu uložíme do chladna.

  3. Šípkový sirup smícháváme podle chuti s vodou a podáváme jako zdravé občerstvení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!