Skládané koložvárské zelí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 hrneček strouhanka
2 lžíce tuk
2 ks cibule
1 hrnek rýže
700 ml zelí
1 kelímek kysaná smetana
350 g mleté maso
1 lžička mletá červená paprika
1 lžička mletý kmín
1 lžička mletý černý pepř
1 plechovka sterilované kukuřičky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme. Do mletého masa vmícháme cibuli, pepř, sůl a mletý kmín

  2. V pánvi rozehřejeme tuk, vsypeme rýži a opražíme ji. Podlijeme ji vodou, osolíme a dusíme doměkka. Pak ji scedíme a necháme vychladnout

  3. Stranou si rozpálíme druhou lžíci tuku a orestujeme druhou cibuli. Přidáme zelí, osmažíme, zaprášíme mletou paprikou a krátce osmahneme

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací misku vymažeme a vysypeme strouhankou. Rýži přidáme do masa a promícháme. Na dno rozložíme polovinu restovaného zelí. Na něj rozprostřeme maso s rýží, poklademe kukuřičkami a pak zbytkem zelí. Místo kukuřiček můžeme použít kolečka klobásy

  5. V misce rozkvedláme smetanu s trochou mléka a papriky, osolíme a smetanou přelijeme koložvárské zelí. Zelí pečeme asi 45 minut. Nejprve zakryté, ke konci pečení odkryté

  6. Skládané koložvárské zelí ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!