Skládané koložvárské zelí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 hrneček strouhanka 2 lžíce tuk 2 ks cibule 1 hrnek rýže 700 ml zelí 1 kelímek kysaná smetana 350 g mleté maso 1 lžička mletá červená paprika 1 lžička mletý kmín 1 lžička mletý černý pepř 1 plechovka sterilované kukuřičky
Postup Skládané koložvárské zelí
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme. Do mletého masa vmícháme cibuli, pepř, sůl a mletý kmín
V pánvi rozehřejeme tuk, vsypeme rýži a opražíme ji. Podlijeme ji vodou, osolíme a dusíme doměkka. Pak ji scedíme a necháme vychladnout
Stranou si rozpálíme druhou lžíci tuku a orestujeme druhou cibuli. Přidáme zelí, osmažíme, zaprášíme mletou paprikou a krátce osmahneme
Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací misku vymažeme a vysypeme strouhankou. Rýži přidáme do masa a promícháme. Na dno rozložíme polovinu restovaného zelí. Na něj rozprostřeme maso s rýží, poklademe kukuřičkami a pak zbytkem zelí. Místo kukuřiček můžeme použít kolečka klobásy
V misce rozkvedláme smetanu s trochou mléka a papriky, osolíme a smetanou přelijeme koložvárské zelí. Zelí pečeme asi 45 minut. Nejprve zakryté, ke konci pečení odkryté
Skládané koložvárské zelí ihned podáváme.