Skládané pečené vepřové maso recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 lžíce olej sůl vývar koňak 1/2 ks bobkový list 2 - 3 kuličky nové koření 1/2 lžičky sušený tymián 600 g kachní játra 1000 g vepřové maso 10 kuliček celý černý pepř 300 g plátková anglická slanina
Postup Skládané pečené vepřové maso
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme bylinkovou směs. Do oleje vmícháme drcený černý pepř, drcené nové koření a bobkový list, prolisovaný česnek, sušený tymián a nasekanou petrželovou nať. Bylinkovou směs necháme několik hodin rozležet
Vepřové maso očistíme a nakrájíme na 4 pláty. Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat na pečení chlebovou formu. Maso nakrájíme a rozklepeme do podlouhlého tvaru této formy. Maso osolíme. Kachní játra očistíme a omyjeme
Formu ze všech stran vyložíme slaninou. Dno poklademe vepřovým masem, které potřeme bylinkovou směsí a poklademe játry. Další vrstva bude slanina a maso potřené bylinkami a opět játry. Vrstvy opakujeme do vypotřebování surovin. Poslední vrstvu tvoří vepřové maso potřené bylinkami a pokladené anglickou slaninou
Skládané vepřové maso pečeme zvolna při 150 °C přibližně 2 hodiny. Pro zvýraznění chuti asi po jedné hodině pečení přelijeme maso 2 lžícemi vývaru a 2 lžícemi koňaku
Skládané pečené vepřové maso s bylinkami podáváme s opečeným bramborem a nakládanou nebo čerstvou zeleninou.