Rybí filety zapečené s bramborem a špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
máslo
400 g brambory
1 ks cibule
4 lžíce smetana
50 g parmazán
1 lžička citronová šťáva
mletý černý pepř
250 g baby špenát
600 g mražené filety z pangase

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé oloupeme a nakrájíme do mísy na kousky nebo plátky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na jemno a necháme na lžíci oleje a másla zesklovatět. Pak přidáme očištěný a pokrájený baby špenát, který necháme krátce zavadnout, poté jej promícháme s bramborem. Vejce rozšleháme se smetanou, vmícháme parmazán a směs podle chuti osolíme a opepříme

  2. Zapékací mísu vymažeme máslem. Mražené filety pangase namočíme do studené, osolené a citronovou šťávou okyselené vody. Jakmile ryba povolí, tak ji osušíme, zprudka opečeme z obou stran na oleji a odložíme stranou

  3. Dno zapékací mísy poklademe vrstvou směsi brambor se špenátem, na kterou rozložíme polovinu připravených filetů. Opět přidáme špenátové brambory a na vrch zbývající filety. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a po 10 - 15 minutách pečení vše přelijeme vejci se smetanou a sýrem. Dopečeme dozlatova

  4. Rybí filety zapečené s bramborem a špenátem rozdělíme na porce a podáváme s oblíbeným rajčatovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!