Rybí filety zapečené s bramborem a špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 2 ks vejce máslo 400 g brambory 1 ks cibule 4 lžíce smetana 50 g parmazán 1 lžička citronová šťáva mletý černý pepř 250 g baby špenát 600 g mražené filety z pangase
Postup Rybí filety zapečené s bramborem a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé oloupeme a nakrájíme do mísy na kousky nebo plátky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na jemno a necháme na lžíci oleje a másla zesklovatět. Pak přidáme očištěný a pokrájený baby špenát, který necháme krátce zavadnout, poté jej promícháme s bramborem. Vejce rozšleháme se smetanou, vmícháme parmazán a směs podle chuti osolíme a opepříme
Zapékací mísu vymažeme máslem. Mražené filety pangase namočíme do studené, osolené a citronovou šťávou okyselené vody. Jakmile ryba povolí, tak ji osušíme, zprudka opečeme z obou stran na oleji a odložíme stranou
Dno zapékací mísy poklademe vrstvou směsi brambor se špenátem, na kterou rozložíme polovinu připravených filetů. Opět přidáme špenátové brambory a na vrch zbývající filety. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a po 10 - 15 minutách pečení vše přelijeme vejci se smetanou a sýrem. Dopečeme dozlatova
Rybí filety zapečené s bramborem a špenátem rozdělíme na porce a podáváme s oblíbeným rajčatovým salátem.