Skopová polévka se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g hrášek 1 ks cibule 2 ks pórek 2 ks mrkev 50 g krupky 400 g skopové maso 1 ks malý celer s natí podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu nasekaná petrželka
Postup Skopová polévka se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do studené vody, přidáme krupky, osolíme a vaříme.
Mezitím si připravíme zeleninu, kterou budeme do polévky přidávat. Cibuli oloupeme. Pórek očistíme, otrháme nepěkné zelené listy a nakrájíme. Celer s mrkví očistíme a nakrájíme na kolečka.
Asi po dvou hodinách přidáme k povařenému masu nakrájenou zeleninu, ochutíme pepřem a vaříme, dokud není vše měkké. Dochutíme solí.
Při podávání zdobíme skopovou polévku nasekanou petrželkou.