Skopové ragú recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 lžíce olej vývar 6 ks brambory 3 ks cibule 3 ks pórek 1 ks bobkový list 6 kuliček celý pepř 20 dkg kořenová zelenina 4 kuličky celé nové koření 50 dkg skopové maso bez kostí
Postup Skopové ragú recept
Postup přípravy receptu
-
Skopové maso opláchneme, odblaníme, odstraníme tuk a nakrájíme na větší kousky.
Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme skopové maso a obojí dorůžova osmahneme. Podlijeme horkým vývarem, osolíme a dusíme téměř doměkka. Potom k masu přidáme koření, očištěnou a nakrájenou zeleninu, oloupané a na kostky nakrájené syrové brambory a podle potřeby podlijeme. Vše dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme jemně utřený česnek a necháme přejít varem. Zrnka koření vyjmeme.
Skopové ragú podáváme na nahřátých talířích s topinkami.