Skopové ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 lžíce olej
vývar
6 ks brambory
3 ks cibule
3 ks pórek
1 ks bobkový list
6 kuliček celý pepř
20 dkg kořenová zelenina
4 kuličky celé nové koření
50 dkg skopové maso bez kostí

Postup přípravy receptu

  1. Skopové maso opláchneme, odblaníme, odstraníme tuk a nakrájíme na větší kousky.

  2. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme skopové maso a obojí dorůžova osmahneme. Podlijeme horkým vývarem, osolíme a dusíme téměř doměkka. Potom k masu přidáme koření, očištěnou a nakrájenou zeleninu, oloupané a na kostky nakrájené syrové brambory a podle potřeby podlijeme. Vše dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme jemně utřený česnek a necháme přejít varem. Zrnka koření vyjmeme.

  3. Skopové ragú podáváme na nahřátých talířích s topinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!