Skopové na zelenině a houbách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g slanina 8 stroužků česnek sůl 2 ks cibule 1/4 ks celer voda 2 ks mrkev 2 ks petržel mletý pepř 1 hrst sušené houby 600 g skopové maso
Postup Skopové na zelenině a houbách
Postup přípravy receptu
-
Maso nakládáme nejlépe den předem, případně hned ráno. Pokud je potřeba, maso odblaníme a zbavíme loje. Poté jej osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem. Solí a česnekem nešetříme. Můžeme zakápnout i olejem a necháme do druhého dne v chladu odležet
Houby zalijeme vodou a necháme odstát asi 30 minut. Zeleninu očistíme. Celer nakrájíme na větší kostky, cibuli na kolečka, mrkev a petržel rozčtvrtíme. Slaninu nakrájíme na kostičky
Připravené maso vložíme do menší zapékací mísy. Posypeme nakrájenou zeleninou, houbami a slaninou. Podlijeme trochou vody a pečeme 2 hodiny na 180 °C. Občas maso přelijeme šťávou a pokud je potřeba, podlijeme vodou
Skopové na zelenině a houbách podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.