Skořicoví ježci recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 lžíce rum
2 žloutek
80 g cukr krupice
1 lžička zavařenina
70 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
210 g hladká mouka
citronová kůra
loupané mandle
čokoládová poleva
100 g mleté lískové ořechy
140 g máslo nebo Hera
40 g mleté lískové nebo vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme z nich těsto. Necháme asi 1 hodinu v chladu odpočinout. Vyválíme plát na tloušťku asi 3 mm a vypichujeme kolečka nebo zvířátka dle vlastního výběru. Přeneseme na plech s pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 175 °C upečeme. Po odležení aspoň 1 den spojíme připravenou náplní

  2. Náplň: V páře vyšleháme cukr se žloutky a vanilkovým cukrem, přidáme strouhané ořechy, zavařeninu a rum

  3. Natíráme na kolečka a slepujeme vždy dvě dohromady. Vrchní stranu potřeme čoko polevou a ozdobíme polovinou oloupané mandle. Já jsem skořicový ježkům vytvořila z bílé polevy oko, čumáček a úsměv a posypala pokrájeným i plátky mandlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!