Skořicoví ježci recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 lžíce rum 2 žloutek 80 g cukr krupice 1 lžička zavařenina 70 g cukr moučka 1 lžička mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový cukr 210 g hladká mouka citronová kůra loupané mandle čokoládová poleva 100 g mleté lískové ořechy 140 g máslo nebo Hera 40 g mleté lískové nebo vlašské ořechy
Postup Skořicoví ježci
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme z nich těsto. Necháme asi 1 hodinu v chladu odpočinout. Vyválíme plát na tloušťku asi 3 mm a vypichujeme kolečka nebo zvířátka dle vlastního výběru. Přeneseme na plech s pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 175 °C upečeme. Po odležení aspoň 1 den spojíme připravenou náplní
Náplň: V páře vyšleháme cukr se žloutky a vanilkovým cukrem, přidáme strouhané ořechy, zavařeninu a rum
Natíráme na kolečka a slepujeme vždy dvě dohromady. Vrchní stranu potřeme čoko polevou a ozdobíme polovinou oloupané mandle. Já jsem skořicový ježkům vytvořila z bílé polevy oko, čumáček a úsměv a posypala pokrájeným i plátky mandlí.