Škvarková zvířátka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
100 g cukr moučka
250 g hladká mouka
250 g vepřové škvarky
na potření
1 ks bílek

Postup přípravy receptu

  1. Škvarky, nejlépe čerstvé domácí, pokud kupované, tak hlavně nesolené, umeleme na jemnou pastu. Cukr moučku použijeme pokud možno bez přísad. Pouze čistý cukr, nejlepší je také připravený doma.

  2. Vše smícháme na vále a vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odležet. Z těsta vyválíme placku 4 mm tlustou a vykrajujeme tvary. Škvarková zvířátka klademe na plech a potřeme bílkem. Pečeme je ve středně teplé troubě dorůžova.

  3. Upečená škvarková zvířátka necháme týden odležet a můžeme podávat. Podle chuti je můžeme ocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!