Škvarkové placičky Pogáče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1-2 špetky sůl
1 ks vejce
125 ml mléko
18 dkg sádlo
2 dkg droždí
1 lžíce bílé víno
25 dkg hladká mouka
25 dkg hrubá mouka
mletý černý pepř
12 dkg vepřové škvarky
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové škvarečky jemně usekáme. Do vlažného mléka dáme droždí a necháme vzejít kvásek

  2. Na vál prosejeme mouku, usekáme do ní tuhé vepřové sádlo, dáme do mísy osolíme, opepříme, přilijeme vykynutý kvásek, vejce, lžíci vína a vypracujeme těsto. Potom do těsta škvarečky dobře zamícháme.

  3. Těsto dáme na pomoučený vál, rozválíme a dvakrát přeložíme jako lískové těsto. Těsto přikryjeme a dáme vykynout.

  4. Vykynuté vyválíme na 1 cm silně, koblihovým kroužkem (skleničkou) vykrajujeme placičky a vkládáme na suchý plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Můžeme sypat solí, pepřem, kmínem, grilovacím kořením, vegetou apod., nožem lehce nakrájíme mřížky.

  5. Placičky upečeme v horké troubě do červena.

  6. Podáváme k pivu, vínu. Dobré jsou teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!