Škvarkové placky s bramborovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
200 ml mléko
1 kostka droždí
300 g škvarky
1 lžička cukr krupice
300 g polohrubá mouka
250 g vařené brambory
podle chuti
sůl
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
1 lžíce olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme droždí, lžičku cukru, dvě lžíce mléka a jednu lžíci polohrubé mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.

  2. Škvarky nasekáme nadrobno. Několik si odložíme stranou na posypání a ostatní namočíme do zbylého mléka.

  3. Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku, vejce, škvarky i s mlékem a vzešlý kvásek. Promícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme na teplém místě 20 minut kynout.

  4. Vykynuté těsto rozválíme a vykrájíme z něj větší kolečka, které klademe na olejem vymaštěný plech. Potíráme rozšlehaným vejcem a sypeme škvarky.

  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

  6. Škvarkové placky podáváme doplněné zeleninovým salátem jako hlavní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!