Jasmínová rýže s kukuřicí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 - 3 špetky sůl 1 plátek máslo sušená petrželka 1 kostka zeleninový bujon 200 - 250 g jasmínová rýže 250 g sladká mražená kukuřice čerstvá zelenina a bylinky
Postup Jasmínová rýže s kukuřicí
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si hlavní část receptu - rýži. Použijeme jasmínovou rýži a důkladně ji opereme ve studené vodě. Mezitím v hrnci uvedeme k varu vodu ochucenou trochou soli a kostkou bujonu. Vhodíme rýži - voda by měla přesahovat vrstvu rýže o pár centimetrů. Pozvolna vaříme asi 10 - 13 minut. Rýže by měla vsáknout téměř celé množství vody. Poté necháme jasmínovou rýži pod pokličkou "dojít"
Během vaření rýže si omyjeme bylinky a zeleninu na ozdobu, připravíme také přílohu ze sladké kukuřice. Tu na kousku másla opražíme, když začne chytat zlatavou barvu, osolíme ji a odstavíme
Jasmínovou rýži servírujeme na předehřáté talíře, doplníme o kukuřici, dozdobíme třeba rajčátkem a petrželkou - čerstvou i sušenou. Ihned podáváme. Rychlé, snadné, ale výborně to chutná. Ideální letní večeře, vhodná i pro vegetariány.