Játra na hradišťance recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
rýže
600 g játra
mletý pepř
jarní cibulka
2 lžíce ostrý kečup
1 lžička mletá pálivá parika
1 sklenice hradišťanka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra očistíme a nakrájíme na silnější nudličky. Drůbeží játra ponecháme celá. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sterilovanou hradišťanku necháme dobře okapat

  2. Rozpálíme olej a játra zprudka osmahneme. Přidáme cibulku a spolu dusíme 5 minut

  3. Poté přidáme hradišťanku i kečup a promícháme. Zaprášíme paprikou a za občasného promíchání dusíme 15 minut. Nakonec játra ochutíme pepřem i solí a odstavíme

  4. Játra na hradišťance podáváme s vařenou rýží, kterou připravíme podle návodu na obalu, sypanou na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!