Játra na hradišťance recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 2 ks cibule rýže 600 g játra mletý pepř jarní cibulka 2 lžíce ostrý kečup 1 lžička mletá pálivá parika 1 sklenice hradišťanka
Postup Játra na hradišťance
Postup přípravy receptu
-
Vepřová játra očistíme a nakrájíme na silnější nudličky. Drůbeží játra ponecháme celá. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sterilovanou hradišťanku necháme dobře okapat
Rozpálíme olej a játra zprudka osmahneme. Přidáme cibulku a spolu dusíme 5 minut
Poté přidáme hradišťanku i kečup a promícháme. Zaprášíme paprikou a za občasného promíchání dusíme 15 minut. Nakonec játra ochutíme pepřem i solí a odstavíme
Játra na hradišťance podáváme s vařenou rýží, kterou připravíme podle návodu na obalu, sypanou na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.