Slaninovo-sýroví šneci recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
100 g eidam
500 g listové těsto
100 g anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme na plát silný asi 3 mm a posolíme. Eidam nastrouháme na jemno a slaninu nakrájíme na menší čtverečky

  2. Strouhaným eidamem posypeme plát těsta a doplníme slaninou. Plát těsta smotáme jako štrúdl a nakrájíme na kousky - šneky, které jsou široké asi 3 cm

  3. Listové šneky klademe na pečícím papírem vyložený plech. Šneky dáváme péct smotáním směrem nahoru, tedy naležato

  4. Slaninovo-sýrové šneky můžeme konzumovat jako chuťovku téměř ihned po upečení, výborně chutnají i později po vychladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!