Kuřecí prsa se žampionovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 60 g máslo 1 lžička solamyl 2 lžíce mléko 1 ks cibule 250 ml smetana zelenina pepř olej na smažení 2 lžíce worcesterová omáčka 4 ks kuřecí prsní řízek 1 špetka papriková vegeta 6 ks menší žampiony bramborové krokety
Postup Kuřecí prsa se žampionovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikovou vegetou a pokapeme worcesterovou omáčkou. Necháme chvíli v chladu uležet
Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Žampiony omyjeme a rozkrájíme na malé kousky nebo slabé plátky, podle velikosti hlavičky houby. Cibuli osmažíme na másle. Když zesklovatí, přidáme k ní žampiony a smažíme, dokud houby nezměknou a neztmavnou. Podlijeme asi lžící vody, osolíme, opepříme a ještě chvíli dusíme. Pak přilijeme smetanu, do které jsme ještě za studena rozkvedlali lžičku solamylu a 2 lžíce mléka. Mícháme a ohříváme, dokud omáčka nezhoustne
Na rozpáleném oleji osmažíme kuřecí prsa z obou stran dozlatova. Podle chuti případně dokořeníme
Usmažená kuřecí prsa poléváme žampionovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou usmažené bramborové krokety.