Kuřecí prsa se žampionovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
1 lžička solamyl
2 lžíce mléko
1 ks cibule
250 ml smetana
zelenina
pepř
olej na smažení
2 lžíce worcesterová omáčka
4 ks kuřecí prsní řízek
1 špetka papriková vegeta
6 ks menší žampiony
bramborové krokety

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikovou vegetou a pokapeme worcesterovou omáčkou. Necháme chvíli v chladu uležet

  2. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Žampiony omyjeme a rozkrájíme na malé kousky nebo slabé plátky, podle velikosti hlavičky houby. Cibuli osmažíme na másle. Když zesklovatí, přidáme k ní žampiony a smažíme, dokud houby nezměknou a neztmavnou. Podlijeme asi lžící vody, osolíme, opepříme a ještě chvíli dusíme. Pak přilijeme smetanu, do které jsme ještě za studena rozkvedlali lžičku solamylu a 2 lžíce mléka. Mícháme a ohříváme, dokud omáčka nezhoustne

  3. Na rozpáleném oleji osmažíme kuřecí prsa z obou stran dozlatova. Podle chuti případně dokořeníme

  4. Usmažená kuřecí prsa poléváme žampionovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou usmažené bramborové krokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!