Slaninovo-žampionové rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
mletý pepř
200 g anglická slanina
1 lžička mletý kmín
100 g tvrdý sýr
300 g čerstvé žampiony
5 ks sladkokyselá okurka
100 ml silný masový vývar
2 balíčky rýže ve varném sáčku

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kostky. Okurky nakrájíme na kostičky

  2. Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme žampiony, kmín, chvilku restujeme, poté podlijeme velkým množstvím vody a vaříme doměkka. Uvařené žampiony vyjmeme z houbového vývaru a ten použijeme spolu s masovým vývarem na uvaření rýže ve varných sáčcích

  3. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky, lehce vyškvaříme a vmícháme do ní okapané žampionové kostky. Přidáme uvařenou rýži, kostičky okurek, vše dobře promícháme a prohřejeme. Rizoto dochutíme solí a pepřem

  4. Slaninovo-žampionové rizoto podáváme ozdobené strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!