Slaninovo-žampionové rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo mletý pepř 200 g anglická slanina 1 lžička mletý kmín 100 g tvrdý sýr 300 g čerstvé žampiony 5 ks sladkokyselá okurka 100 ml silný masový vývar 2 balíčky rýže ve varném sáčku
Postup Slaninovo-žampionové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kostky. Okurky nakrájíme na kostičky
Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme žampiony, kmín, chvilku restujeme, poté podlijeme velkým množstvím vody a vaříme doměkka. Uvařené žampiony vyjmeme z houbového vývaru a ten použijeme spolu s masovým vývarem na uvaření rýže ve varných sáčcích
Anglickou slaninu nakrájíme na proužky, lehce vyškvaříme a vmícháme do ní okapané žampionové kostky. Přidáme uvařenou rýži, kostičky okurek, vše dobře promícháme a prohřejeme. Rizoto dochutíme solí a pepřem
Slaninovo-žampionové rizoto podáváme ozdobené strouhaným sýrem.