Slaninovosýrové houstičky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
2 lžíce máslo
1 ks žloutek
350 ml mléko
40 g sýr
1 lžička cukr krupice
500 g hladká mouka
100 g anglická slanina
1,5 lžička sušené droždí
hrubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosijeme, osolíme, přidáme cukr, sušené droždí a vše zalijeme vlažným mlékem. Nakonec přidáme změklé máslo a vše zpracujeme do hladkého těsta. To necháme na teplém místě vykynout

  2. Slaninu nakrájíme na dlouhé úzké proužky. Tu, kterou nevyužijeme, jemně posekáme nadrobno

  3. Z vykynutého těsta vyválíme úzké válečky, které spolu s proužky slaniny zaplétáme do houstiček. Hotové housky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme hrubozrnnou solí a jemně sekanými zbytky slaniny

  4. Troubu předehřejeme na 180°C a plech s houstičkami necháme ještě dokynout. Slaninové houstičky pečeme asi 25 minut, poté posypeme strouhaným sýrem a dopečeme

  5. U nás zmizí houstičky vždy ještě horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!