Slaný cuketový koláč z domácí pekárny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
česnek
2 lžičky sůl
1 ks vejce
100 g máslo
200 ml mléko
cibule
400 g cuketa
rajče
kečup
salám
1 kostka droždí
300 g polohrubá mouka
tvrdý sýr
200 g žitná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Pokud vlastníme domácí pekárnu, připravíme si těsto v ní. Je to velmi rychlé a hlavně nebolí ruce při míchání

  2. Máslo si rozpustíme, cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Do pekárny dáme nejdříve mléko, máslo a vejce. Přisypeme cuketu, sůl, cukr. Nakonec přidáme obě mouky a rozdrobené kvasnice. Pekárnu zapneme na program těsto

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na tři nebo čtyři díly a rozetřeme v koláčové formě nebo na plech. Cuketové těsto ozdobíme podle chuti kečupem s česnekem, salámem, rajčaty, kolečky cibule a sypeme sýrem. Slaný cuketový koláč z domácí pekárny pečeme ve středně vyhřáté troubě

  4. Upečený slaný cuketový koláč z domácí pekárny podáváme nejlépe teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!