Slaný nákyp s mletým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g slanina 3 stroužky česnek olej sůl 3 ks vejce 4 dl mléko 150 g žampiony 5 ks rohlík strouhaný parmazán 300 g mleté maso 3 lžíce sterilovaný hrášek mletý černý pepř máslo na vymazání 2 lžíce usekaná petrželka strouhaná houska na vysypání
Postup Slaný nákyp s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Den staré rohlíky nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, na pánvi rozškvaříme a necháme vychladnout. Sterilovaný hrášek necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelenou petrželku usekáme najemno. Žloutky oddělíme od bílků a vmícháme je do mléka. Mleté maso orestujeme na malém množství oleje, osolíme, opepříme a necháme vychladnout
Pekáček nebo zapékací misku vytřeme máslem a vysypeme strouhanou houskou
Do mísy vložíme nakrájené rohlíky, přelijeme je mlékem s rozmíchanými žloutky a rozškvařenou slaninou. Necháme asi půl hodiny nasáknout. Potom do směsi vmícháme žampiony, mleté maso, česnek, okapaný hrášek a petrželku. Podle chuti osolíme
Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do směsi. Hmotu vložíme do vysypaného pekáčku a pečeme v horké troubě, asi 30 minut, dorůžova
Hotový nákyp nakrájíme na porce a podáváme teplý s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Podle chuti nákyp můžeme posypat strouhaným parmazánem.