Slaný nákyp s mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
3 stroužky česnek
olej
sůl
3 ks vejce
4 dl mléko
150 g žampiony
5 ks rohlík
strouhaný parmazán
300 g mleté maso
3 lžíce sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
máslo na vymazání
2 lžíce usekaná petrželka
strouhaná houska na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Den staré rohlíky nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, na pánvi rozškvaříme a necháme vychladnout. Sterilovaný hrášek necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelenou petrželku usekáme najemno. Žloutky oddělíme od bílků a vmícháme je do mléka. Mleté maso orestujeme na malém množství oleje, osolíme, opepříme a necháme vychladnout

  2. Pekáček nebo zapékací misku vytřeme máslem a vysypeme strouhanou houskou

  3. Do mísy vložíme nakrájené rohlíky, přelijeme je mlékem s rozmíchanými žloutky a rozškvařenou slaninou. Necháme asi půl hodiny nasáknout. Potom do směsi vmícháme žampiony, mleté maso, česnek, okapaný hrášek a petrželku. Podle chuti osolíme

  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do směsi. Hmotu vložíme do vysypaného pekáčku a pečeme v horké troubě, asi 30 minut, dorůžova

  5. Hotový nákyp nakrájíme na porce a podáváme teplý s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Podle chuti nákyp můžeme posypat strouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!