Slaný pikantní koláč recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

cukr
3 stroužky česnek
sůl
3 ks cibule
tymián
1/2 kostky droždí
1 konzerva ančovičky
1 lžíce olivový olej
400 g hladká mouka
1 hrst zelené olivy
2 kelímky zakysaná smetana
150 g anglická slanina
200 ml vlažná voda
200 g tučný tvaroh
1 lžíce jemný kečup
1 lžíce chilli pasta

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Droždí se špetkou cukru rozmícháme spolu se 2 lžícemi vlažné vody a necháme 15 minut odpočinout. Mouku prosejeme, promícháme s 1/2 lžičky soli a spolu s kváskem a vlažnou vodou vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout

  2. Mezitím si připravíme ostatní ingredience. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, stroužky česneku prolisujeme a anglickou slaninu nakrájíme na širší proužky. Vypeckované olivy necháme okapat a rozkrájíme na půlky. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou dohladka, osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem a drceným tymiánem. V misce promícháme olivový olej s kečupem a chilli pastou

  3. Vyběhlé těsto rozložíme na velký plech vyloženým pečícím papírem. Obdélníkový plát těsta nejdříve potřeme olejovou směsí s chilli pastou a na ni navrstvíme ochucený tvarohový krém. Vše hustě posypeme nakrájenou cíbulí a olivami, poklademe ančovičkami a slaninou. Slaný koláč pečeme v předtopené troubě při 220 °C přibližně 15 - 20 minut

  4. Ještě teplý koláč nakrájíme na porce a podáváme. Výborně chutná s čerstvými zeleninovými saláty k vínu, pivu nebo jen tak. Můžeme ho servírovat i zastudena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!