Slaný závin Banica recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 4 ks vejce 400 g balkánský sýr na potření 25 g máslo podle potřeby 1 hrst mouka pečící papír těsto 2 balíčky listové těsto
Postup Slaný závin Banica recept
Postup přípravy receptu
-
Balkánský sýr rozetřeme v míse, přidáme vejce a důkladně promícháme se sýrem.
Balíčky listového těsta rozpůlíme a všechny čtyři díly vyválíme na moukou vysypaném vále.
Pláty potřeme sýrovou směsí, zatočíme v pevné záviny a přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Konce závinů pevně stlačíme.
Záviny potřeme rozpuštěným máslem a dáme pozvolna péct do předehřáté trouby na 180°C až 200°C, podle typu trouby. Pečeme dozlatova asi 35 minut.
Slaný závin Banicu můžeme podávat teplý, ale chutná i studený.