Slaný závin Banica recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
4 ks vejce
400 g balkánský sýr
na potření
25 g máslo
podle potřeby
1 hrst mouka
pečící papír
těsto
2 balíčky listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Balkánský sýr rozetřeme v míse, přidáme vejce a důkladně promícháme se sýrem.

  2. Balíčky listového těsta rozpůlíme a všechny čtyři díly vyválíme na moukou vysypaném vále.

  3. Pláty potřeme sýrovou směsí, zatočíme v pevné záviny a přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Konce závinů pevně stlačíme.

  4. Záviny potřeme rozpuštěným máslem a dáme pozvolna péct do předehřáté trouby na 180°C až 200°C, podle typu trouby. Pečeme dozlatova asi 35 minut.

  5. Slaný závin Banicu můžeme podávat teplý, ale chutná i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!