Slepice jako bažant recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks celer jalovec 1 ks slepice hladká mouka citronová šťáva celý černý pepř celé nové koření
Postup Slepice jako bažant recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou slepici prošpikujeme částí slaniny a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na klínky, celer na kostky.
V pekáči rozehřejeme olej, přidáme slaninu, cibuli, celer, koření a osmažíme. Na restovanou zeleninu položíme připravenou slepci, zalijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme a dusíme v troubě za občasného polévání šťávou a podlévání.
Slepici jako bažanta dopečeme bez pokličky dozlatova. Šťávu necháme vysmahnout, slepici vyjmeme a naporcujeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme.
Porce upečené slepice přelijeme šťávou a podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným dušeným zelím.