Slepice jako bažant recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks celer
jalovec
1 ks slepice
hladká mouka
citronová šťáva
celý černý pepř
celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou slepici prošpikujeme částí slaniny a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na klínky, celer na kostky.

  2. V pekáči rozehřejeme olej, přidáme slaninu, cibuli, celer, koření a osmažíme. Na restovanou zeleninu položíme připravenou slepci, zalijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme a dusíme v troubě za občasného polévání šťávou a podlévání.

  3. Slepici jako bažanta dopečeme bez pokličky dozlatova. Šťávu necháme vysmahnout, slepici vyjmeme a naporcujeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme.

  4. Porce upečené slepice přelijeme šťávou a podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným dušeným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!