Slepice na krupici recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
5 ks vejce
1 l mléko
20 ks nové koření
1 ks slepice nebo kuře
25 dkg hrubá krupice

Postup přípravy receptu

  1. Slepici uvaříme s kořenovou zeleninou jako na polévku, i s tukem!

  2. Maso obereme a rozložíme na pekáč. Omastek z vychladlé polévky sebereme a dáme no kastrůlku. Přidáme utřený česnek, rozlučené nové koření a vše rozhřejeme. Směsí přelijeme maso na pekáči. Pokud chceme, můžeme přidat i zeleninu.

  3. V mléce rozkvedláme vejce, osolíme, přidáme krupici, znovu rozkvedláme a směsí také přelijeme maso.

  4. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut. Podle potřeby můžeme podlévat vývarem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!