Slepice na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
vývar
60 g máslo
1 ks slepice
150 g žampiony
mletý pepř
2 lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Slepici vaříme do poloměkka, třeba v polévce. Pak ji necháme trošku oschnout a naporcujeme.

  2. Na rozehřátém másle za občasného obrácení a podlévání vývarem dusíme slepici doměkka. Pak slepici vyndáme a udržujeme teplou.

  3. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Ve výpeku žampiony orestujeme, osolíme je i opepříme a dusíme doměkka.

  4. Žampionový základ zaprášíme moukou a uvedeme do varu. Vrátíme porce slepice, krátce provaříme o podle chuti přisolíme.

  5. Slepici na žampionech podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!