Domácí smetanová vanilková zmrzlina recept
Apetit Recepty dezertyPostup Domácí smetanová vanilková zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Vanilkové lusky ostrým nožem rozřízneme na polovinu po délce, vyškrábeme semínka a dáme do šlehací mísy. Lusky vanilky nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě domácího vanilkového cukru. Do mísy k semínkům vanilky přidáme cukr moučka a přilijeme sladkou smetanu. Všechno spolu dobře promícháme a vyšleháme na polotuhou hmotu
Připravenou hmotu odložíme zmrazit do mrazničky. K výrobě zmrzliny nepotřebujeme zmrzlinovač, zmrzlinu stačí mrazit 4 hodiny, avšak každou půlhodinu směs promícháme vidličkou, abychom zabránili tvorbě ledových krystalek. Po uvedené době máme vanilkovou zmrzlinu hotovou a můžeme podávat
Domácí vanilkovou zmrzlinu naporcujeme do misek anebo pohárů. Zbylou zmrzlinu v míse vrátíme do mrazničky a při opětovném vyjmutí necháme zmrzlinu chvíli při pokojové teplotě povolit a můžeme znovu porcovat. Zmrzlina má jemnou chuť smetany a výraznou příchuť pravé vanilky.