Slepice v polévce s brambory a kořenovou zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl ocet petrželka 500 g brambory majoránka 1 ks cibule 1 ks celer 2 lžíce sádlo 1 l voda 2 ks mrkev 2 ks petržel 1 kg slepice bobkový list
Postup Slepice v polévce s brambory a kořenovou zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Slepici rozkrájíme, nalijeme na ni vodu, osolíme a dáme ji vařit.
Mezitím oloupeme a nakrájíme brambory, zeleninu a cibuli.
Když je slepice napůl vařená, přidáme k ní zeleninu. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme mouku, usmažíme světlou jíšku a rozvaříme ji. Jíšku přilijeme ke slepici v polévce, přidáme bobkový list, majoránku a nasekanou petrželku, necháme povařit a okyselíme. Obdobně můžeme připravit i vepřové maso, králíka, mladé hovězí.
Slepice v polévce s brambory a kořenovou zeleninou je podává teplá.