Slepičí polévka Hubertus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
petrželka
1 ks cibule
150 ml smetana
0.3 ks slepice
30 g máslo na smažení
1 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
100 g anglická slanina
100 g sterilovaný hrášek
mletá sladká paprika
500 ml slepičí bujon
na ozdobu
30 g sádlo
100 g chléb

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou a opranou slepici dáme do vroucího vývaru a vaříme do poloměkka. V kastrole osmahneme jemně nasekanou cibuli, přidáme kostičky slaniny, papriku, pepř, sůl, podlijeme troškou vývaru. Do tohoto základu přendáme povařenou slepici a dusíme doměkka.

  2. Když je měkká, vyjmeme ji, do polévky přidáme umletý hrášek, podlijeme zbylým vývarem, zahustíme připravenou jíškou z másla a mouky a asi 15 minut povaříme.

  3. Pak polévku scedíme, zjemníme smetanou, přidáme na kostky pokrájené slepičí maso a jemně usekanou petrželku.

  4. Před podáváním vložíme do slepičí polévky Hubertus na kostičky nakrájený a na sádle osmažený chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!