Slepičí polévka Hubertus recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo petrželka 1 ks cibule 150 ml smetana 0.3 ks slepice 30 g máslo na smažení 1 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř 100 g anglická slanina 100 g sterilovaný hrášek mletá sladká paprika 500 ml slepičí bujon na ozdobu 30 g sádlo 100 g chléb
Postup Slepičí polévka Hubertus recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou a opranou slepici dáme do vroucího vývaru a vaříme do poloměkka. V kastrole osmahneme jemně nasekanou cibuli, přidáme kostičky slaniny, papriku, pepř, sůl, podlijeme troškou vývaru. Do tohoto základu přendáme povařenou slepici a dusíme doměkka.
Když je měkká, vyjmeme ji, do polévky přidáme umletý hrášek, podlijeme zbylým vývarem, zahustíme připravenou jíškou z másla a mouky a asi 15 minut povaříme.
Pak polévku scedíme, zjemníme smetanou, přidáme na kostky pokrájené slepičí maso a jemně usekanou petrželku.
Před podáváním vložíme do slepičí polévky Hubertus na kostičky nakrájený a na sádle osmažený chléb.