Slepičí polévka Újházy se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g hrášek 1 hrst petrželka 60 g cibule 60 g celer 1 ks rajče 150 g mrkev 100 g petržel 60 g kedlubna 1 ks slepice 100 g žampiony 1 ks zelená paprika 200 g růžičková kapusta podle chuti česnek sůl zázvor celý pepř podle potřeby těstoviny
Postup Slepičí polévka Újházy se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Slepici naporcujeme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, zázvor, celou cibuli a česnek. Na mírném ohni vaříme, až maso změkne. Potom do polévky přidáme žampiony, na růžičky rozebranou kapustu, kořenovou zeleninu, papriku, rajče a zelenou petržel.
Malé těstoviny zvlášť uvaříme v osolené vodě.
Uvařenou slepici vybereme z hrnce, propláchneme studenou vodou, odstraníme kůži a maso nakrájíme. Polévku cca na 10 minut sundáme z ohně, zeleninu a houby nakrájíme. Včetně masa vše vrátíme do vývaru. Když slepičí polévka začne vřít, přidáme zvlášť uvařené těstoviny.
Při podávání posypeme slepičí polévku Újházy se zeleninou nakrájenou petrželkou.