Slovenské česnekové kuličky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těstíčko 6 stroužků česnek 2 ks vejce 110 g hrubá mouka 7 ks brambor 200 g hovězí maso 200 g vepřové maso podle chuti sůl vegeta pepř na obalení strouhanka podle potřeby tuk na smažení
Postup Slovenské česnekové kuličky recept
Postup přípravy receptu
-
Větší brambory očistíme, nastrouhámé na struhadle. Dáme do mísy, kde je ještě zasypeme trochou hrubé mouky a necháme směs odležet. Z odstátých brambor pak slijeme vodu.
Maso nakrájíme na menší kostky a pomeleme v masovém mlýnku.
K bramborům přimícháme mouku, vejce, pomleté maso, prolisovaný česnek, pepř, trochu vegety, sůl a dobře promícháme.
Z připravené směsi formujeme kuličky, obalíme ve strouhance a vysmažime. Můžeme ješte posypat osmaženou na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninou.